Graag stellen we ons aan u voor!

Volontario is ons uniek waarderingsconcept

Mét elkaar vóór elkaar is een boodschap die niet alleen van toepassing is op wat Volontario doet, maar ook op zijn initiatiefnemers, het bestuur en de raad van advies.

Met onderstaand enthousiaste team zijn we het unieke Volontario concept aan het uitbreiden en uitrollen binnen Limburg en Zuid-Oost Brabant. Met aandacht voor alle veranderingen op het gebied van vrijwillige inzet en waardering, met oog voor de lokale economie.

Jo Dohmen - voorzitter

Jo stelt zich voor:

Mijn naam is Jo Dohmen. Geboren (1950) en getogen in Elsloo. Getrouwd en twee volwassen zonen. Voordat ik met pensioen ging heb ik gewerkt op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt. Na mijn  studie aan de Pedagogisch Academie in Sittard haalde ik verschillende bevoegdheidsaktes voor het voortgezet onderwijs. Ik werkte als provinciaal consulent (Landelijke Sichting Volwasseneneducatie) en directeur bij diverse opleidingsinstellingen (o.a. Leeuwenborgh Opleidingen en Arcus College) waar ik onder meer verantwoordelijk was voor volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Ook was ik afdelingshoofd (Cultuur en Onderwijs) bij de gemeente Heerlen. Naast mijn werk ben ik steeds actief geweest in regionale en plaatselijke besturen. Zowel bij de overheid als in het verenigingsleven.

In de gemeente Stein ben ik 40 jaar raadslid geweest. Vooral de laatste jaren heb ik de beleidsontwikkelingen binnen het Sociaal Domein op de voet gevolgd. In de regio Westelijke Mijnstreek zat ik in de streekraad en was ik vice-voorzitter van het sociaal werkvoorzieningsbedrijf WEGOM. Thans ben ik voorzitter van de Raad van Beheer van de NV Theodora, die het Landgoed Elsloo beheert (omgeving kasteel Elsloo), bestuurslid van de Stichting Dorpsplatform Elsloo en voorzitter van de carnavalsvereniging de Sajelaire, waar ik ook 44 jaar deelnam in de Raad van 11.

Ik heb veel waardering voor de inzet van vrijwilligers. Daarom vind ik ook dat die inzet gewaardeerd moet worden. Door de steun van het bedrijfsleven en de plaatselijke overheid is dat via de Stichting Volontario mogelijk. Ik zal mij inzetten om de doelen die bij Volontario  gesteld zijn (op een goede manier) waar te maken.

 

Bella Joosten - secretaris:

Bella stelt zich voor:

Mijn naam is Bella Joosten, geboren (1951) en getogen in een Brabants dorp in de Peel. I.v.m. werk verhuisd van Eindhoven naar Utrecht en sinds 2001 woonachtig in Meers. Na de opleiding voor Verpleegkundige en de Kinderaantekening verbreedde ik mijn werkveld in de jeugdhulpverlening. Ik heb vervolgens na de Management Opleiding in diverse sectoren in de intra- en extramurale gezondheidszorg gewerkt als verpleegkundige en als manager. Gedurende een 15-tal jaren ben ik in diverse instellingen in de gezondheidszorg en in de maatschappelijke opvang als (interim)manager de stimulator geweest van teams met oog voor mens en organisatie. Ook ben ik enkele jaren verbonden geweest als docente aan een particulier opleidingsbureau en leidde volwassenen op in de zorg in diverse richtingen.

Na de oprichting van een eigen particulier kraamzorgbureau in Utrecht en als eigenaar 3 jaar lang bedrijfservaring opgedaan te hebben werd ik steeds nieuwsgieriger naar wat mensen beweegt in organisaties. Ik vind het een uitdaging om mensen in organisatieprocessen/-veranderingen en in hun persoonlijke ontwikkeling in beweging te krijgen.

In 2005 volgde ik met succes de coachopleiding bij de Alba-academie. Vervolgens heb ik de mediation opleiding bij de Merlijngroep gedaan en ben ik sindsdien naast Beroepscoach ook Mediator en mede-eigenaar van Acmo (Associatie voor Coaching-Mediation en Organisatieadvies). Sinds 2008 ben ik ook associé bij Smart Group omdat hun visie aansluit bij mijn/onze werkwijze.

In diverse bestuursfuncties heb ik aan de andere kant van de tafel gezeten, nieuwsgierig naar processen en het creëren van mogelijkheden voor medewerkers en organisaties.

Ik denk vanuit kansen, niet vanuit belemmeringen, kijk niet achterom, maar vooruit. Dat biedt namelijk perspectief.
Overtuigd van de kracht, die in mensen zelf zit, wil ik als bestuurder graag een bijdrage leveren aan Stichting Volontario om hun visie mede uit te dragen.

Mijn motto: vanuit de verbinding naar effectiviteit!

Urban Luijkx - Penningmeester

Urban stelt zich voor:

Ik ben Urban Luijkx (1977) en van jongs af aan woonachting in Weert. Gelukkig getrouwd en trotse vader van drie zoons. Enkele jaren terug hebben we de ouderlijke boerderij (voormalig melkveebedrijf) van mijn ouders gekocht, waar we inmiddels een kleinschalige vleesveehouderij zijn gestart. Onze plannen zijn om van deze locatie een zorgboerderij met dagbesteding van ouderen te starten. Min of meer is dit al gestart doordat onze ouders inmiddels woonachtig zijn in een voormalige stal welke is omgebouwd tot een prachtige aanleunwoning.

In mijn vrije tijd ben ik jeugdleider en scheidsrechter van FC Oda, waar mijn zoons voetballen. Ook ben ik iedere twee weken in het Philipsstadion te vinden om PSV aan te moedigen. Daarnaast ben ik als Limburger fervent carnavalvierder en zit dan ook in de Raad van 11 van de plaatselijke vereniging VV de Brökwagters. Tevens ben ik secretaris van VV de Blutsknikkers, waar we voorheen schitterende grote wagens hebben gebouwd en in de optocht van Weert meerdere malen de Gouwe Rog hebben gewonnen.

In het dagelijks leven ben ik bij ABAB Accountants en Adviseurs actief als relatiemanager voor agrarische ondernemers. Hierbij adviseer ik hen zowel op zakelijk als op privégebied, waarbij de focus op toekomstplannen en niet op het verleden ligt. Ik doe dit werk met veel passie en enthousiasme en hou van de dynamiek van de ondernemers waarmee ik dagelijks om tafel zit. De combinatie van het kleinschalig zelf houden van vee en het adviseren van de agrarische ondernemers vind ik prachtig.

Tijdens een netwerkevenement ben ik enkele jaren terug met Volontario in contact gekomen. Ik vind het een erg mooi initiatief om de vrijwilligers te belonen, waarbij de lokale MKB-ondernemers betrokken worden. De afgelopen tijd hebben er diverse adviesgesprekken plaatsgevonden. In verband met de professionalisering ben ik gevraagd als penningmeester in het bestuur toe te treden. Aangezien ik hier graag mijn steentje aan bij wil dragen, heb ik volmondig ja gezegd. Ik ben graag betrokken bij de mooie ontwikkelingen die Volontario in de toekomst gaat meemaken.

Freya Pijnenborg - initiatiefneemster

Freya stelt zich voor:

Mijn naam is Freya Pijnenborg. Als Brabantse woon ik ruim 15 jaar samen met mijn man en twee dochters in Elsloo. Binnen mijn werk raak ik elke keer weer betrokken bij vernieuwende initiatieven op het gebied van zorg en welzijn. In 2014 vertelde ik aan Ilona op het schoolplein over een project waarin het werven van vrijwilligers centraal stond. Haar reactie was duidelijk niet werven, maar waarderen is belangrijk. We beseffen, ieder vanuit onze eigen invalshoek, dat de wereld van vrijwilligers aan het veranderen is. Aan ons de opdracht om iets te bedenken waar vrijwilligers, verenigingen, bedrijven en lokale overheid samenkomen om de waardering naar elkaar uit te spreken.    

Naast Volontario, heb ik mijn eigen adviesbureau Patient Content. Als adviseur bij Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) ondersteun ik bewonersinitiatieven bij het creëren van draagvlak, vraaggericht werken en toekomstbestendigheid. Begin 2018 heb ik samen met mijn vader het boek Burgers doen het zelf! uitgebracht. Dit boek beschrijft het proces van vallen en opstaan van het bewonersinitiatief Zorgcoöperatie Hoogeloon.     

De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ieder bewonersinitiatief, of het nu zorgcoöperatie Hoogeloon, Volontario of anders heet, een bedrijfsmatige aanpak verdient. Ik ben er trots op dat Volontario zowel inhoudelijk als organisatorische uitgegroeid is tot een professioneel bedrijf.

Ilona de Schwartz-Meijers - initiatiefneemster

Ilona stelt zich voor:

Geboren (1970) en getogen in het mooie Elsloo, getrouwd en moeder van 2 zoons en 1 dochter. Sterk betrokken bij de sociale samenleving, vrijwilliger bij diverse lokale verenigingen en burgerraadslid van de gemeente Stein.
Al vroeg begonnen met werken in diverse middenstandsbedrijven als verkoopster en doorgegroeid naar bedrijfsleidster. Na 10 jaar de overstap gemaakt naar de bankwereld waar ik als adviseur particulier aan de slag ben gegaan. Na diverse reorganisaties meegemaakt te hebben, besloten te stoppen om mijn droom achter na te gaan; een eigen bedrijf starten. In 2014 ben ik dan ook (eindelijk) mijn eigen bedrijf begonnen : I-Xtra Business support 
Mijn missie is om verschillende partijen samen te brengen en te laten profiteren van elkaars inbreng in de maatschappij. Ieder in zijn eigen kracht laten om samen tot een mooi eindresultaat te komen. Dit alles overgoten met een lokaal en commercieel sausje.

Als zeer enthousiast initiatiefneemster van Stichting Volontario doe ik er samen met mijn team alles aan om dit unieke concept toegankelijk te maken voor iedereen. Met mijn commerciële achtergrond, ICT ervaring en organisatorische vaardigheden ben ik binnen het team verantwoordelijk voor de bedrijven, de website en applicatie en de organisatie van evenementen.

Stichting Volontario is ons 'kindje' en ik ben er dan ook trots op deel te mogen uitmaken van deze organisatie.

Raad van advies

Sjaak de Zeeuw en Jan Bijen

Beide heren vormen al vanaf 2016 onze raad van advies.
Gedurende deze periode hebben we al veelvuldig gebruik mogen maken van hun kennis en ervaring.
Ook hun grote netwerk heeft ons al veel opgeleverd.

Met dank aan onze samenwerkingspartners

Rabo_vierkant Rabo_vierkant

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Direct aanmelden

Openen in nieuw venster